Запечена риба
Запікання риби в духовці – один із найпростіших і найсмачніших варіантів її приготування. Така риба не просто дуже смачна, вона ще й зберігає більше корисних якостей.
Найчастіше рибу запікають у духовці з картоплею або іншими овочами. До того ж рибу можна використовувати будь-яку, як і різний набір овочів. Також часто рибку запікають у ароматному соусі або маринаді.
Риба в йогуртовому соусі
- Велика риба - 1,5 кг
- Йогурт натуральний густий - 150 г
- Зелень - пучок
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
- Чебрець сушений - 0,5 ч. л.
- Зіра мелена - 0,5 ч. л.
- Сир твердий - 100 г
- Рослинна олія без запаху - 1 ч. л.
Рибу потрібно обробити, видалити нутрощі та луску, промити гарненько водою всередині й зовні, порізати.
З йогурту, солі та спецій слід приготувати соус. Для цього з'єднати перемелені спеції з сіллю та йогуртом, покласти дрібно порізану зелень і перемішати.
Покласти рибу в глибоку миску, додати соус.
Добре все перемішати, затягнути плівкою миску або накрити кришкою і покласти в холодильник на 1,5-2 години.
Увімкнути духовку на 200°С прогріватися. Змастити форму рослинною олією або застелити пергаментом і змастити зверху, покласти рибу, полити зверху соусом і відправити у духовку на 30 хвилин.
Тим часом натерти сир на великій тертці. Коли риба буде готова, посипати її сиром і залишити ще на 2-3 хвилини в духовці. Подавати рибу гарячою з овочами.
Комментарии
Отправить комментарий