5 помилок у приготуванні сирників.
1.Не жирний, не вологий, без грудок. Так, обрати правильний сир — ще та задачка. Але поставитися до неї потрібно відповідально, адже це перша запорука того, що сирники триматимуть форму. Надавайте перевагу сиру з жирністю від 5% до 9%. Завчасно протестуйте його структуру — сир має бути сухим та однорідним. За потреби зайву вологу можна віджати через марлю власноруч.
2.Якби ви запитали в нас: «скільки додавати яєць?», ми б чесно відповіли — «а хто ж його знає». Золоте правило радить додавати 1 яйце на 500 грамів сиру. Точну кількість можете визначити лише ви самі: це залежить від кількості вологи в сирі та розміру самих яєць. Для зручності радимо збивати яйця окремо та вливати до сиру невеликими частинами, щоб суміш не була занадто рідкою.
3.Підступний ворог сирників — цукор. Його надлишок розплавиться під час смаження й сирники «потечуть». Щоб уникнути цього, додайте більше борошна до тіста або підсолодіть сирники після приготування (їм пасуватиме джем або згущене молоко).
4.Щоб сирники вийшли повітряними й пухкими, намагайтеся додавати якомога менше пшеничного борошна. Замість нього можна використати манку, рисове борошно або крохмаль. Для ніжної структури також не забувайте обов`язково перетерти сир через сито.
5.Перед приготуванням нагрійте сковорідку з краплею рослинної олії або вершкового масла, смажте сирники на середньому вогні до легкої золотистої скоринки. Потім накрийте пательню кришкою, щоб вони приготувалися зсередини й стали ніжнішими. В іншому випадку вони підгорять ззовні й залишаться сирими всередині.
З цими правилами ви будете готові до усіх несподіванок, які сирники вам можуть підкинути. А оскільки теорію ми вже знаємо, час розповісти найсмачніші рецепти сирничків, які вдаються кожному.
Якщо всі ці правила не соблюдати будите розчаровані...
Комментарии
Отправить комментарий